metode prin care să economisești bani

15 de metode prin care să economisești bani (partea a doua)

Am revenit cu partea a doua a articolului despre cum să economisești bani. În acest articol vom vorbi despre 7 metode prin care poți pune bani deoparte pentru visele și dorințele tale.

  1. O mare parte din bugetul lunar se duce pe cheltuielile casei, astfel, o idee foarte bună ar fi să investești într-un termostat pentru a păstra temperatura optimă și a nu face risipă de căldură. Eventual poți seta o temperatură cu 5-6 grade mai mică pentru perioada în care nu ești acasă.
  2. Folosește transportul public cât de des poți. De exemplu, ca să merg la job în fiecare zi cu mașina m-ar costa aproximativ 500 de lei pe lună. Abonementul pentru transportul public mă costă 50 de lei și îl folosesc și în weekend-uri sau seara, după job.
  3. Mergi la dentist din timp – carie mică va costa foarte puțin compartativ cu o complicație la una dintre măsele și mai bine dai 100 de lei acum decât să cheltui sute mai târziu.
  4. Job aproape de muncă – încearcă să cauți joburi cât mai aproape de locul în care locuiești. În acest fel vei economisi foarte mult timp dimineața și seara pe drum, dar îți va fi și mult mai ușor să iei masa de seară acasă sau să folosești timpul rămas pentru a găti ceva, nu a comanda.
  5. Alege casa de care ai nevoie. Vrei să locuiești la casă sau cauți un apartament? Ei bine, ar trebui să te orientez către spațiul de care ai nevoie, nu pe care l-ai visat. Nu am nimic cu visele, dar chiar ai nevoie de 3 etaje în condițiile în care în casă vor locui doar două persoane?
  6. Caută discounturi pentru serviciile pe care le folosești – adesea, companiile telecom, dar și altele, pot face discounturi pentru clienții vechi sau pentru cei noi ca să-i atragă de la concurență.
  7. Nu te crede Moș Crăciun – cadourile sunt frumoase, dar ar trebui să ai mai multă grijă cu numărul lor. Eventual stabilește-ți un buget lunar pentru acestea și nu-l depăși.