echipament bucatar

5 ustensile necesare oricarui bucatar (P)

A gati nu este doar o activitate necesara vietii de zi cu zi. A gati a ajuns sa fie ceva ridicat la rag de arta, mai ales atunci cand preparatele sunt create de chefi renumiti, precum Gordon Ramsay, Alain Ducasse sau Alain Passard. Desigur, nu este obligatoriu sa fim precum aceste genii ale artei culinare, insa putem crea preparate desavarsite si in bucataria noastra, daca punem pasiune, daca folosim ingrediente de calitate si echipament bucatar adecvat. Echipamentul potrivit poate face diferenta atunci cand gatiti. Magazine precum hobbychef.ro ofera o gama diversificata de ustensile de bucatarie, atat pentru profesionisti, cat si pentru amatori. Aceste ustensile si echipamente au ca scop facilitarea procesului de gatit. Sunt insa cateva elemente ce nu trebuie sa lipseasca nimanui, indiferent de cat de priceput este sau nu este in bucatarie.

Cutitul bucatarului

Acest instrument este de departe unul dintre cele mai importante instrumente din bucatarie. Deoarece utilizati cutitul bucatarului pentru o mare parte din produse si preparate, este foarte important ca acesta sa fie confortabil si bine echilibrat. In plus, trebuie sa fie foarte ascutit, astfel incat sa poata taia atat bucati groase, cat si foarte fine, in special daca doriti sa realizati elemente decorative in farfurie.

Peeler in forma de Y

Conform specialistilor, acesta este cel mai bun instrument de decojire. Un peeler ascutit este cheia reducerii timpului de pregatire al multor preparate delicioase. De asemenea, va va asigura ca legumele si fructele vor fi curatate perfect, fara a mai ramane vreo urma de coaja.

Razatoare

Razatoarea este un instrument folosit in fiecare bucatarie de restaurant. Insa nu trebuie sa lipseasca nici din bucatariile casnice. Desigur, nu inlocuieste capacitatea de a face taieturi de precizie, pe care le puteti realiza cu un cutit ascutit, dar, atunci cand este nevoie de viteza, razatoarea poate fi un plus pentru a termina totul mai repede. Intr-o bucatarie profesionala veti gasi, cel mai probabil, o razatoare franceza. Este un dispozitiv din otel inoxidabil, ce are mai multe optiuni de lame si poate taia legume la fel de subtiri ca o coala de hartie. Pentru bucatarul de acasa, exista razatori de plastic, mai ieftine. Acestea au, in general, diferite optiuni de lama.

Strecuratoare pentru paste

Strecuratoarea pentru paste este o unealta din otel inoxidabil in forma de bol, cu maner, si este conceputa pentru a strecura cantitati mai mici sau mai mari de paste. Are perforatii mici, astfel incat pastele sa nu cada prin ele. Aceasta poate fi, de asemenea, utilizata si pentru a strecura legume dupa ce au fost fierte.

Pasator pentru piureuri

Unul dintre cele mai grele lucruri de facut este sa preparati un piure moale, catifelat, cremos, fara resturi de legume sau cartofi. Daca suprasolicitati pasarea cartofilor, acestia pot deveni lipiciosi si neplacuti. Cu un pasator special pentru piureuri, acestia vor deveni cremosi si bine legati.

Aceasta este o mica lista cu elemente obligatorii in orice bucatarie. Intrati pe hobbychef.ro pentru a descoperi mult mai multe ustensile!