Avantajele lucrului de acasă pentru angajator

Avantajele lucrului de acasă pentru angajator

Costuri mai mici. Închirierea unui spațiu de birouri nu costă puțin. La fel, toate celelalte cheltuieli pe care le ai cu un angajat sunt semnificative și poți face o economie subtanțială permițând angajaților să lucreze de acasă.

Avantajele lucrului de acasă pentru angajator

Metode de plată diferite. Plata cu ora sau folosirea unui PFA pentru plata angajaților tăi (de acum, deveniți colaboratori) sunt oportunități pe care nu le ai de obicei cu angajații normali. Din economiile pe care le faci cu taxele, poți să mărești semnificativ plățile către angajați, ceea ce, în contextul actual, poate fi foarte motivant.

Disponibilitate mai mare. Atunci când biroul este acasă, colaboratorii tăi vor putea “ajunge la birou” mai repede și, în eventualitatea unei urgențe, vor putea fi mai prompți în rezolvare problemei.

Flexibilitate în alegerea programului de lucru. Poate că 8 ore pe zi nu este soluția optimă, sau nu de la 9 la 17. Poate că pauza de masă ar putea dura 3 ore și să includă și siesta. Poate că mintea angajaților tăi funcționează mai bine după ora 17. Poate că vor mai multe pauze, pentru a-și duce și a-și lua copiii de la grădiniță și de la școală. Administrată corect, flexibilitatea programului poate lucra și în avantajul tău, permițându-ți să acoperi un palier orar mult mai mare și să ai timp de răspuns scăzut.

Angajații pot fi mai motivați. Să eviți căldura, frigul și traficul infernal spre și de la birou este un element motivator extrem de important, mai ales în București și alte orașe mari. Să fii mereu disponibil pentru copiii tăi, să poți să-ți rezolvi problemele personale indiferent de orele la care intervin, să beneficiezi de confortul propriei case – toate acestea fac ca angajații tăi să fie mai motivați atunci când lucrează de acasă. Reține însă că nu toată lumea răspunde la acești stimuli în mod egal, și ceea ce pe unii îi motivează pe alții îi poate deranja foarte mult – există suficiente persoane care preferă să lucreze la birou.