cont de LinkedIn

Ce avantaje aduce un cont de LinkedIn

Este cea mai mare rețea profesională de socializare, cu un număr de peste 225 milioane de utilizatori global și peste 450.000 utilizatori activi în România așa că nu cred că ar fi nevoie de alte argumente să-ți faci un cont de LinkedIn.

Recrutorii și angajatorii utilizează zilnic această paltforma, care le facilitează de cele mai multe ori contactul cu potențiali candidați sau parteneri de business.

cont de LinkedIn

Printre avantajele utilizării LinkedIn se numără:

  1. Headhunting – angajatorii caută viitoare talente prin această platforma. De ce nu ai caută și tu job-uri tot aici? Un profil relevant și bine pus la punct te va duce direct la țintă.
  2. Contacte de calitate  -aici îți poți găși viitorii colaboratori, parteneri, sponsori sau chiar angajatori. Abordează-i chiar tu, direct, sau actualizeza-ți profilul astfel încât să atragă atenția colegilor din breaslă.
  3. Recomandări –  platforma LinkedIn conține o aplicație prin care poți fi recomandat de către foștii tăi șefi, colegi, oricine. Astfel, abilitățile tale profesionale vor putea fi văzute de către cei care îți vizitează profilul. În acest mod experiență ta va fi mai credibilă, deci vei deveni un candidat și mai interesant pentru angajatori.
  4. LinkedIn vs Facebook – informațiile pe care le găsești pe cele două rețele sunt diferite. În timp ce pe Facebook cunoști mai degrabă preferințele altora ce țîn de viață personală și divertisment, pe LinkedIn vei găși articole despre carieră, business, piață muncii și sfaturi din partea unor profesioniști. Probabil că pe Facebook îți dorești să nu fii găsit de alte persoane, dar pe LinkedIn cu siguranță vei vrea. :)
  5. Arată-le tuturor la ce ești bun! – poziționează-te că un profesionist și nu ezită să arăți celorlalți ceea ce știi să faci. Mai devreme sau mai târziu rezultatele nu vor întârzia să apară.
  6. Promovare 100% – fie că te promovezi pe ține, că specialist în domeniul tău sau serviciile companiei pe care o reprezinți, promovarea pe acest canal de socializare îți poate aduce mari beneficii.