Ce este Bitcoin

Ce este Bitcoin – moneda online care a revoluționat tranzacțiile

Bitcoin, moneda online care a revoluționat tranzacțiile este 100% creată și ținută electronic. În cele ce urmează vă voi da mai multe detalii despre ea și sper că voi răspunde cât mai bine la întrebarea ce este Bitcoin.

Această monedă nu este controlată de nimeni, nu este printată și este ținută în viață de sutele de mii de calculatoare care minează.

Ce este Bitcoin

Ce face Bitcoin să fie diferit față de monelede normale?

Monedele Bitcoin pot fi folosite, ca orice alte monede, pentru a cumpăra lucruri electronic. Cu toate astea, cea mai importantă caracteristică a bitcoinului este faptul că este descentralizat. Nici o instituție nu controlează rețeaua de monede Bitcoin.

Cum a apărut Bitcoin?

Un dezvoltator de software pe nume Satoshi Nakamoto a propus bitcoin, care era un sistem electronic de plata bazat pe dovezi matematice. Ideea era să producă o valută care să fie independența de orice autoritate centrală, să poată fi transferată electronic, mai mult sau mai puțin instant, cu taxe foarte mici pentru tranzacții.

Această valută, spre deosebire de cele clasice nu este printată și, teoretic are o limită de 21 de milioane. Totuși, aceste monede pot fi divizate în părți mai mici (cea mai mică parte divizabila este a sută milioana parte dintr-o moneda bitcoin și este numită Satoshi, după fondatorul Bitcoin).

Cum obți Bitcoin?

Oamenii folosesc programe de software care urmează o formulă matematică, cu scopul de a produce monede bitcoins. Formula este disponibilă în mod gratuit și oricine are un

Bitcoin are o serie de trăsături foarte importante:

  • Este descentralizată – asta înseamnă că nu este controlată de către o autoritate centrală și, în teorie, o singură autoritate centrală nu poate acționa asupra politicii monetare.
  • Este ușor de aranjat – Setarea unor conturi speciale pentru plăți este o altă sarcina foarte dificilă, creată de birocrație. Totuși, îți poți crea o adresa bitcoin în doar câteva secunde, fără prea multe întrebări și fără nici o taxa de plătit.
  • Este anonim – Ei bine, oarecum. Utilizatorii pot avea mai multe adrese pentru bitcoin și acestea nu sunt puse în legătură cu nume, adrese sau alte date personale de identificare.
  • Este complet transparență – Magazinele bitcoin prezintă detalii ale fiecărei tranzacții care s-a întâmplat vreodată în rețea, într-o versiune uriașă a unei cărți generale, numită blockchain. Dacă ai o adresa de bitcoin folosită în public, oricine poate află câte monezi bitcoin sunt stocate la acea adresa.
  • Taxele pentru tranzacții sunt minuscule – Banca ta te poate taxa cu 50 de lei pentru transferurile internaționale. Acest lucru nu se întâmplă și în cazul Bitcoin.
  • Este rapidă – Poți trmite bani oriunde în lume și vor ajunge în câteva minute.