Credinte populare despre belșug

Credinte populare despre belșug

 1. Cine mananca cea dintai paine facuta din prima faina de la moara isi va pierde sotia.
 2. O gospodarie va fi pandita de saracie daca drojdia de aici este data in alte case.
 3. Saracia vine intr’o casa in care s’a calcat peste faramiturile de paine.
 4. Oricine pleaca in strainatate trebuie sa ia asupra lui o bucata de paine.
 5. Taierea unor lucruri in timp ce sunt inca purtate de oameni poate aduce ghinion.
 6. Daca cineva incepe sa manance inainte de a pomeni pe Dumnezeu, el se va scula flamand de la masa , intrucat a mancat impreuna cu diavolul.
 7. Daca o persoana isi rupe omoplatul, ea va avea parte de noroc.
 8. Nu mânca sau bea apă dintr’o farfurie sau cană stricată sau crăpată dacă nu vrei să fii lipsit de succes, bunăstare și prosperitate – Vesela spartă e ghinion și viața se poate fisura.
 9. Dacă vrei ca niciun rău și nicio persoană rea să îți poată trece pragul casei tale, iar norocul să devină un oaspete frecvent – atârnă deasupra ușii de la intrare două crenguțe de soc încrucișate.
 10. Dacă dorești belșug și noroc în tot ceea ce faci, dimineața, când ieși din pat, pune jos piciorul drept jos primul, și apoi stângul.
 11. Nu căuta niciodată al doilea pantof / încălțăminte, în timp ce primul picior este deja încălțat. Mai întâi găsește amândoi pantofii și apoi încalță’te!
 12. Dacă vrei să vină norocul în casa ta, păstrează mereu ca talisman o monedă din altă țară, dar numai de argint.
 13. Dacă vrei să începi o nouă etapă în viața ta, așteaptă luna nouă și rearanjează mobilierul din casă. Norocul nu va aștepta mult.
 14. Nu lăsa niciodată pe masă bucăți de pâine nemâncată, dacă vrei să îți păstrezi fericirea. O bucată de pâine, chiar și uscată, nu o arunca, altfel, în casa ta nu va fi prosperitate. Mai binedă’o săracilorsau
 15. Dacă încă nu ai succes deși ai făcut multe eforturi în privința asta, presară sare pe toate pervazurile din casa ta. Las’o acolo doar atâta timp până când norocul nu se întoarce. După asta,ia măturașistrân
 16. Nu povesti nimănui despre succesul sau banii tăi! Dacă totuși povestești cuiva despre succesul și averea ta, bate de trei ori pe ceva de lemn și scuipă de trei ori peste umărul stâng, ca sănu’l deochi.
 17. Nu da niciodată banii mărunți săracilor, cei primiți ca rest de la cumparat pâine sau sare – riști să cazi în sărăcie. De asemenea, nu oferi pomană ultimul mărunțiș, rămas în portmoneu.
 18. Când îți cumperi un portmoneu nou, pune acolo pentru o vreme o bijuterie scumpă din aur. Va aduce o mulțime de bani și multă avere. Dacă nu ai o bijuterie, pune o bancnotă pe care să o păstrezi mereuînbuzun
 19. Pune în portmoneul în care ții banii frunze de mentă și un praf de scorțișoară. Ele atrag după sine banii.
 20. Dacă dorești să ai mereu bani și să nu cunoști nevoi, niciodată nu transporta banii într’un tub, nu număra banii din pușculiță și niciodată nu pune geanta pe podea.