economii in fiecare luna cand ai un venit mic

Cum faci economii in fiecare luna cand ai un venit mic

Atunci cand ai un venit lunar destul de mic, nu este usor sa gasesti metode alternative de a economisi bani. Insa, este intotdeauna important sa ai un fond de economii de care sa nu te atingi si pe care sa il folosesti doar in situatii de maxima urgenta. Iata cateva moduri in care poti pune lunar cativa bani deoparte.

Schimba furnizorii de servicii

Poti face economii importante daca alegi cu atentie furnizorii de servicii cum ar fi furnizorul de cablu sau cel de telefonie mobila. Pentru ca sunt multi operatori pe piata, fiecare incearca sa se diferentieze prin preturi si oferte avantajoase. Studiaza cu atentie ceea ce are fiecare de oferit si alege-l pe cel care ofera serviciile de care ai tu nevoie la cel mai mic pret.

Organizeaza eficient cheltuielile pentru mancare

Un alt mod in care poti sa economisesti mai multi bani este sa schimbi modul in care mananci. Primul si cel mai important pas pe care il poti face este sa renunti sa mai mananci in oras sau sa comanzi mancare. Este mult mai ieftin atunci cand prepari o mancare la cina din care mai poti manca si a doua zi la praz, decat sa iesi la restaurant. Va trebui sa incepi sa gatesti mai des acasa, sa cumperi pe cat posibil alimente de calitate, dar sa alegi variantele care au cel mai mic pret. Nu arunca nimic din ceea ce cumperi, incearca sa reinterpretezi preparate, sa adaptezi tot felul de retete, pentru ca in acest fel vei putea sa economisesti mai multi bani.

Redu cheltuielile pentru toate categoriile de produse

Urmatorul pas este sa stabilesti o suma pe care o vei taia din fiecare categorie de cheltuieli si sa pui acesti bani deoparte. Cand mergi la cumparaturile curente, poti sa tai cateva produse de pe lista daca nu sunt atat de importante. Poti sa economisesti din banii pentru carburant, alegand sa mergi cateva zile pe luna cu transportul in comun sau pe jos, ori cu bicicleta.

Achita cu bani cash cumparaturile zilnice

Chiar daca nu ti se pare practic sa achiti rata la banca sau facturile pentru utilitati cu bani cash, atunci cand ai de facut anumite cumparaturi zilnice mergi pe aceasta varianta de a achita. Atunci cand platesti cu bani lichizi iti va fi mai usor sa te limitezi doar la cat ai in buzunar si in acest fel vei reusi sa faci si economii.