Cunoaste diferenta intre un stivuitor manual si unul electornic (P)

Un stivuitor se poate dovedi a fi extraordinar de util, mai ales daca este folosit corect de catre cel care il porneste. Deseori putem vedea stivuitoarele in santiere de constructii, fabrici si alte locuri unde est necesara putere de ridicare si impingere. Chiar daca toate seamana intre ele exista o mare diferenta: unele sunt stivuitoare manuale, pe cand unele sunt electrice.

Un stivuitor este controlat fie manual cu ajutorul unor parghii care actioneaza direct supapele hidraulice, fie electric, prin utilizarea unor parghii controlate cu ajutorul unor butoane.

Utilizarea controalelor electrice permite construirea unor modele de stivuitoare mult mai ergonomice.

Aceste stivuitoare sunt disponibile in diferite variante si capacitati de ridicare.

Intr-un depozit obisnuit pot fi exploatate stivuitoare care sa poata manevra sarcini intre una si cinci tone si care sa permita ridicarea acestora la inaltimi intre 1,5 m si 4 m.

In ceea ce priveste tipul actionarii, stivuitoarele pot fi imaprtite in stivuitoare manuale si stivuitoare electrice.

Ce este un stivuitor manual?

Modelele de stivuitoare manuale sunt actionate manual, atat pentru deplasarea, cat si pentru ridicarea sarcinilor.

Acestea permit ridicarea de sarcini de pana la 2,5 tone pana la inaltimi de maxim 1.5 metri.

In cazul unui stivuitor manual, controlul acestuia se realizeaza cu ajutorul unor parghii care actioneaza direct supapele hidraulice prin intermediul manerului de control si / sau pedalei.

Aceste stivuitoare se caracterizeaza printr-o manevrabilitate ridicata ce recomanda aceste echipamente pentru diferite depozite.

Costurile intretinerii unui stivuitor manual sunt reduse fiind ideal pentru exploatarea in depozite sau spatii comerciale care nu necesita activitate intensiva de ridicare si transport a sarcinilor grele.

Ce este un stivuitor electric?

Modelele de stivuitoare electrice asigura ridicarea sarcinii, cu ajutorul unui motor electric alimentat cu acumulatori.

Unele modele de stivuitoare electrice sunt echipate si cu motor pentru deplasare si pot fi prevazute cu posturi pentru operatori (aceste posturi asigura controlul echipamentului si sustinerea operatorului in timpul deplasarii).

Un stivuitor electric poate realiza operatiuni de ridicare a sarcinilor de pana la 3 tone la inaltimi de maxim 3 metri.

Controlul unui stivuitor motorizat electric se realizeaza electric, prin utilizarea unor parghii controlate cu ajutorul unor butoane pozitionate pe un panou de comanda sau pe manerul de control.

Costul intretinerii unui stivuitor electric este mai ridicat decat in cazul unui stivuitor manual si presupune timpi de stationare a stivuitorului pentru incarcarea acumulatorilor.

Utilizarea unui stivuitor garanteaza un control mai bun al operatiunilor de deplasare si ridicare incarcaturilor asigurand o productivitate ridicata a muncii.

Unul dintre cele mai importante avantaje oferite de stivuitoare este posibilitatea ridicarii unor sarcini mari la inaltimi cu un efort redus.

Utilizarea unui stivuitor pentru ridicarea unei sarcini mari va asigura desfasurarea operatiunii in conditii de siguranta, atat pentru operator, cat si pentru sarcina manipulata.

Costurile de intretinere ale unui stivuitor sunt relativ reduse si nu necesita operatiuni complicate.

Site-ul depozituldestivuitoare.ro ofera o gama profesionala de stivuitoare de la producatori renumiti precum Nissan sau Mitsubishi. Toate produsele in vanzare sunt destinate pentru a face munca mai usoara si mai sigura!