Planificarea si contabilizarea finantelor

Planificarea si contabilizarea finantelor

Pentru a incepe sa-ti dezvolti o gandire in sensul educatiei financiare, este necesar sa cunosti istoria aparitiei banilor, precum si proprietatile si trasaturile lor distinctive. Trebuie sa intelegi de ce s-au inventat banii.

Acestia au evoluat de-a lungul timpului si poti vedea ca aceasta evolutie a fost logica. Cel mai probabil banii vor continua sa evolueze si daca iti dai seama ce s-a schimbat de-a lungul timpului, iti poti prezice in viitor unele coliziuni financiare.  Informatiile sunt suficiente pentru a intelege esenta banilor si pentru a-ti forma o educatie financiara. Planificarea este o parte esentiala a fiecarui domeniu al vietii. Cand vine vorba de planificarea financiara marjele cresc.

Daca doresti sa devii un om de afaceri sau sa conduci o companie mare, in primul rand ar trebui sa inveti cum sa-ti gestionezi  finantele personale. Astfel vei intelege modul in care managerii companiilor mari isi creeaza planuri financiare si cum sunt ghidati de acest lucru si de asemenea, vei invata cum sa-ti intocmesti propriul plan financiar. Deja in aceasta etapa vei privi banii ca pe o oportunitate, iar cheltuiala banilor ca pe un obstacol. Va trebui, de asemenea,  sa inveti cum sa-ti optimizezi cheltuielile.

Educatia financiara implica nu numai cunoasterea teoriei banilor si a deprecierii acesteia. Orice persoana sau companie are nevoie doar de planificare financiara si contabilitate pentru finantele lor. De ce este atat de important? Ideea este psihologia banilor.

Daca nu tii evidenta banilor cheltuiti si nu ii planifici pentru viitor, atunci vei cheltui intotdeauna cat castigi. Tu trebuie sa fii convins de asta. Chiar daca a fost posibil sa economisesti o suma de bani, mai devreme sau mai tarziu, aceasta este scoasa din cont si cheltuita pentru nevoile curente. Cand vezi cu proprii ochi suma de bani castigata si cheltuita, nu vei mai fi tentat sa cheltui tot ce castigi. Vei incepe sa economisesti o parte din salariu si vei incepe sa te gandesti sa investesti. Prin urmare, atat educatia financiara, cat si planificarea financiara fac o treaba foarte importanta, aratand clar toate tranzactiile pe bani. Cei care considera ca aceasta activitate este plictisitoare, vor fi intotdeauna surprinsi unde dispar toti banii si de ce lipsesc in mod constant.

Chiar daca la un moment dat, veniturile se dubleaza, drept urmare, dupa un timp, acestia se vor confrunta din nou cu problema lipsei de bani, deoarece nu au un obiectiv financiar. Si daca te gandesti sa iei un imprumut, situatia se va agrava.